Hogyan segíthet a professzionális érzéki és intim masszázs bármilyen fajta önismereti vagy gyógyulási folyamatban? 

HÁROM ESETET emelnék most ki, amiben nagyon hatékony terápiát jelenthet a professzionális (keleti – tantrikus, taoista – elemeket is ötvöző) érzéki és intim masszázs. Természetesen olyan masszázs szolgáltatást értek ez alatt, ahol teret kap a szóbeli feldolgozás is, azaz alaposan át lehet beszélni a tapasztalásokat, megéléseket:  

SZEXUÁLIS DISZFUNKCIÓK 

Az első eset, ha valakinek konkrét problémája van, ami valamilyen szexuális zavar formájában jelentkezik, például korai magömlés, erekciós/merevedési zavar, orgazmus zavar, fájdalmas közösülés…, aminek szervi okai nem mutathatók ki. Nyilvánvalóan, ilyenkor pszichés tényezők blokkolják az örömteli szexuális életet és a vágyak megélését. Járható út természetesen a pszichoterápia és a coaching is, de hatékonyabb a szomatikus és a verbális út kombinációja, amennyiben az előbbi alternatív technikára is nyitott valaki. A test szintjén megjelenő problémák a test szintjén is kezelésre szorulnak, ezt vallja a holisztikus szemlélet. Az ezzel kapcsolatos igénnyel való szembenézés és annak validálása már egy nagyon nagy szintlépés az önismeretben és abban, hogy valaki felvállalja önmagát és az aktuális helyzetét. Ez mindenképpen elismerésre méltó lépés. 

SZEXUÁLIS ÖNISMERET MÉLYÍTÉSE, FEJLŐDÉS 

A második eset, ha az otthoni körülmények gátolják a szexuális kiteljesedésben való elmélyülést, mert a partner ebben nem biztosít támogató környezetet és nem együttműködő. Ilyen esetben, ahelyett, hogy valaki a kapcsolatán kívüli viszonyt kezd valaki olyannal, aki nyitott az igényeire, sokkal tisztább, ha valaki szakember segítségével keres csatornát annak a tapasztalatnak, aminek a megélésére megjelent már a belső szükséglete. A szakavatott masszőrrel való együttműködés biztonságos és elfogadó teret nyújt ahhoz, hogy az átélt tapasztalatok feldolgozásával és tudatosításával mélyüljön a kliens szexuális önismerete, tisztán és őszintén rálásson saját vágyaira és érzelmi szükségleteire és megtanuljon ezekről anélkül beszélni, hogy gombóc legyen a torkában. Nagyon sokszor téves gondolatok és ítéletek képezik gátját annak a fejlődési folyamatnak, ami egy intimitásban és szexualitásban kiteljesedett élet felé vezet. A szakemberrel folytatott közös munka biztonságos, ítélkezésmentes és elfogadó teret biztosít egyrészt a megélésnek, másrészt az erről folytatott tiszta kommunikációnak. 

SZEXUÁLIS TRAUMA FELDOLGOZÁSA 

A harmadik eset az, ha a szexuális élettörténetben trauma vagy abúzus foglal helyet, aminek a feldolgozása nem történt még meg. Nehéz megállapítani, hogy mikor kerül teljes mértékben feldolgozásra egy ilyen jellegű élmény, mert ezek az események a személyiség különböző rétegeiben hagynak lenyomatot, amik mindig a maguk idejében kerülnek valamilyen formában a “szemünk elé”, rávilágítva arra, hogy itt az idő foglalkozni vele. Ha traumát szeretne valaki feldolgozni, célszerű olyan szakember segítségét kérni, aki maga is élt át traumát és ezt fel is vállalja. Ennek két oka van: egyrészt sokkal empatikusabb, nagyobb a saját “tűréshatára” és a beleérző képessége is, hisz más valamiről tanulni és más átélni, ezt tapasztalatból mondom. Rengeteg szegmense van az abúzus által érintett érzelmi területeknek és nagyon változatos lenyomatot hagyhatnak a személyiségben, amik ennek megfelelően eltérő kimeneteket, megjelenési formákat, csatornákat kereshetnek a bent ragadt érzelmi energiák megnyilvánulásának. A másik ok az, hogy egy ilyen jellegű trauma feldolgozása során az ember egyre mélyebb önismeretre tesz szert, és olyan megoldó kulcsok birtokába jut, amivel más gyógyulási folyamatát is katalizálni tudja.  

Ha valamelyik területen érintett vagy, és elérkezettnek látod az időt arra, hogy ebben külső támogatással megtedd a következő lépést, szeretettel várlak! https://www.balance-in-you.hu/kapcsolat/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük