Taoista érzéki és intim masszázs

Taoista érzéki és intim (lingam és jóni) masszázs a tudatos szexualitásért, a szexuális önismeret fejlesztéséért

Napjainkban a test nem kapja meg az őt megillető szeretetet, odafigyelést és tiszteletet. Manapság gyakori, hogy elveszítjük vele az igazi kapcsolatot, akár nők vagyunk, akár férfiak. Akkor fordulunk csak újra felé, ha baj van, vagy nem tetszésünket fejezzük ki, nem fogadjuk el. A taoista érzéki masszázs során újra hálával fordulunk a test felé, mert felfedezzük, hogy milyen csodálatos élményeket tud okozni az, ha valaki tisztelettel és szeretettel bánik vele, és mi képesek vagyunk befogadni, érezni és megélni ezeket az érintéseket.

Az egész masszázs folyamat, főleg intim masszázzsal kiegészítve, fizikai, energetikai és spirituális szinten hat. Képes arra, hogy érzelmi blokkokat oldjon, gondolkodási mintákat írjon felül, és végső soron arra is, hogy fizikai problémákat orvosoljon.

Férfi intim (lingam) masszázs:

A nyugati kultúrákban az egyház tiltásainak köszönhetően nagyon leértékelődött a szexualitás. A férfi nemi szervre, a lingamra (szanszkrit szó, jelentése: fényoszlop, a fény botja, lótusz-kard) gyakran csak a behatolás, és kielégülés szerveként tekintenek. Teljesen a múlt homályába veszett az az ősi tudás, hogy, ha a lingamot szeretettel, tisztelettel és elfogadással érintik, a szerelem és szexualitás, sőt a teremtő életerő új minőségére hívja meg a férfit azáltal, hogy olyan képességeire vezeti rá, amiknek nagy valószínűséggel addig nem volt tudatában. Mivel minden mindennel összefüggésben van, nem csak a férfiasságáról, de a kreativitásáról, teremtőerejéről, önbecsüléséről alkotott nézőpontjait is megváltoztathatja.

Tekintettel arra, hogy a péniszen ugyanolyan akupresszúrás pontok találhatók, mint a talpon (a kínai gyógyászatból ismert szervi, érzelmi és gondolati megfeleléssel), a masszázs során korábban még nem tapasztalt fizikai megélések történhetnek, valamint erőteljes lelki folyamatok indulhatnak be. Ebből kifolyólag, a találkozás egy felkészítő, tájékoztató beszélgetéssel kezdődik, és egy élményfeldolgozó beszélgetéssel zárul.

A masszázs során nagy hangsúlyt kap, hogy az általános, a férfiaktól a mindennapokban elvárt kemény masculin szerep (adó, cselekvő) helyét egy időre átvegye a lágy feminin (befogadó, létező) szerep. Mindkét nemben ott rejlik mindkét minőség. A cél a kettő harmonizálása, integrálása.

A 2 órás lingam masszázs program érzéki prosztata masszázzsal is kiegészíthető igény szerint. Ez a masszázs az egészségügyi jótékony hatásain kívül a férfi befogadóképesség nagymértékű megnövelésére is alkalmas. Tekintettel arra, hogy ez esetben is érzéki masszázsról van szó, képes arra, hogy a korábbi orvosi vizsgálatok során átélt kellemetlen, esetleg fájdalmas élményeket felülírja. Elöljáróban egy, a köztudatban nem annyira ismeretes párhuzam a férfi és a női nemi szervek között: a prosztata a G-pont megfelelője.

Női intim (jóni) masszázs

A tantrikus hagyományok a nőre úgy tekintenek, mint a szexuális erő, a kreativitás és az érzékiség megtestesítőjére, a jónira pedig szentélyként, a gyógyító istennő otthonaként. Ehhez képest a mai modern kultúra sokszor a férfi kielégülés tárgyának tekinti. A lányok neveltetésük során, nagyon sok esetben megkapják a szexuális blokkokat eredményező ítéleteket. A lányok – kevés kivételtől eltekintve – nem fedezhetik fel saját testüket, nem élhetik meg szégyenérzet és bűntudat nélkül azokat a gyönyöröket, amelyeket a saját testükkel valós szeretetteljes törődés nyújthat. A szexuális fejlődés során, számos trauma érheti a lányokat, nőket. Ez lehet mások által önmaguk által okozott fizikai, vagy pszichés bántalmazás eredménye. Ezek a traumák a női nem szervekben főleg a hüvelyfalon, a méhben, a petefészkekben és a méhszájon fizikai csomók, ciszták, egyéb elváltozások formájában is testet ölthetnek.

A jóni masszázs során a traumák emlékei, a szexuális blokkok kioldhatót, gyógyíthatók. Fontos kiemelni, hogy a masszázs során egyáltalán nem cél az orgazmus. A masszázs célja a jóni felfedezése, megismerése, megnyílás a női minőség felé, és annak elismerése, hogy a jóni számos területe csodálatos gyönyörök forrása. „Az a nő, aki felismerte és használni tudja a szexualitásban rejlő erőt, annak az életöröme átsugárzik a környezetében élőkre is. Ő testesíti meg a szépséget, és ezt a szépséget szinte mágnesként vonzza magához.” /Részlet Michaela Riedl Jóni-masszázs c. könyvének Bevezetőjéből/