Taoista/tantrikus érzéki masszázs

HA NEM OLVASOD EL AZ ALÁBBI INFORMÁCIÓKAT, KÉRLEK, NE IS HÍVJ, MERT NEM ENGEM KERESEL! ABBAN AZ ESETBEN KATTINTS A KAPCSOLAT MENÜPONTRA, HA ELOLVASTAD ÉS ELFOGADOD A LEÍRTAKAT!

Köszönöm!

Taoista és tantrikus elemeket ötvöző érzékeket ébresztő masszázs 

Ez a masszázs nem is sorolható a klasszikus masszázs kategóriába, hiszen lágy érintései egyáltalán nem hasonlítanak a hagyományos értelemben vett masszázsra. A Lélek simogatása a testen keresztül.  

Napjainkra a korábbihoz képest, megváltozott az életünk. Kicsit lelassultunk, és talán jut időnk arra, hogy amivel a járványhelyzet előtti rohanó világunkban nem volt időnk foglalkozni, annak most figyelmet szenteljünk. Az esetek többségében, testünk és vágyaink háttérbe szorultak, többé-kevésbé elvesztettük velük a kapcsolatot. Most itt az idő, hogy figyelmet és időt szenteljünk érzékeink fel-, vagy újjáélesztésének. Ezzel egy olyan – önismereti – út nyílik meg, ami tágabb perspektívából képes láttatni azt, hogy valójában mennyire vagyunk fontosak önmagunknak. 

Én magam, a testet komplett egésznek tekintem, amely az intim részeket is magába foglalja. Az ember úgy egész, ahogy van, a test szintjén sem léteznek számomra tabuként kezelt részek. Épp ezért, a masszázs részét képezheti a lingam és a jóni masszázsa.  

Manapság sokan vallják magukat tantra-, lingam- és jóni masszőrnek, ami miatt fontosnak tartom, hogy leírjam, én milyen – talán kissé filozofikusnak tűnő -hozzáállásal adom ezt a masszázst: 

Férfi intim (lingam) masszázs: 

A nyugati kultúrákban az egyház tiltásainak köszönhetően nagyon leértékelődött a szexualitás. A férfi nemi szervre, a lingamra (szanszkrit szó, jelentése: fényoszlop, a fény botja, lótusz-kard) gyakran csak a behatolás, és kielégülés szerveként tekintenek. Teljesen a múlt homályába veszett az az ősi tudás, hogy, ha a lingamot szeretettel, tisztelettel és elfogadással érintik, a szerelem és szexualitás, sőt a teremtő életerő új minőségére hívja meg a férfit azáltal, hogy olyan képességeire vezeti rá, amiknek nagy valószínűséggel addig nem volt tudatában. Mivel minden mindennel összefüggésben van, nem csak a férfiasságáról, de a kreativitásáról, teremtőerejéről, önbecsüléséről alkotott nézőpontjait is megváltoztathatja. 

Tekintettel arra, hogy a péniszen ugyanolyan akupresszúrás pontok találhatók, mint a talpon (a kínai gyógyászatból ismert szervi, érzelmi és szellemi megfeleléssel), a masszázs során korábban még nem tapasztalt fizikai megélések történhetnek, valamint erőteljes lelki folyamatok indulhatnak be. Ebből kifolyólag, a találkozás egy felkészítő, tájékoztató beszélgetéssel kezdődik, és egy élményfeldolgozó beszélgetéssel zárul. 

A masszázs során nagy hangsúlyt kap, hogy az általános, a férfiaktól a mindennapokban elvárt kemény masculin szerep (adó, cselekvő) helyét egy időre átvegye a lágy feminin (befogadó, létező) szerep. Mindkét nemben ott rejlik mindkét minőség. A cél a kettő harmonizálása, integrálása. 

Épp ezért (és a gyakori kérdések alapján) ismertetnék NÉHÁNY ALAPSZABÁLYT, ami MINDEN ESETBEN TISZTELETBEN ÉS BETARTANDÓ: 

  • A masszázst szarongban (indiai kendő) végzem, ami végig rajtam marad.  
  • Tekintettel arra, hogy én vagyok a masszőr, nekem van erről képesítésem, a masszázst én adom, én érintek. Nyilván a közelebbi kapcsolat és az intim légkör megkívánja, hogy ne legyek érinthetetlen, de az érintés semmilyen intim testrészre nem terjedhet ki!
  • A masszázst kizárólag kézzel és alkarral végzem. Ez egy szexuális önismereti program, nem erotikus szolgáltatás, és nem egy olyan masszázs, aminek a vége orális, vagy bármilyen más módon végzett “kényeztetés”, kielégítés! 

Imádott hivatásom az érintés, így azokat, akik e szabályok betartását vállalni tudják, nagyok sok szeretettel várom! 🙂

Női intim (jóni) masszázs 

A tantrikus hagyományok a nőre úgy tekintenek, mint a szexuális erő, a kreativitás és az érzékiség megtestesítőjére, a jónira pedig szentélyként, a gyógyító istennő otthonaként. Ehhez képest a mai modern kultúra sokszor a férfi kielégülés tárgyának tekinti. A lányok neveltetésük során, nagyon sok esetben megkapják a szexuális blokkokat eredményező ítéleteket,  – kevés kivételtől eltekintve – nem fedezhetik fel saját testüket, nem élhetik meg szégyenérzet és bűntudat nélkül azokat a gyönyöröket, amelyeket a saját testükkel valós szeretetteljes törődés nyújthat. A szexuális fejlődés során, számos trauma érheti őket (minket). Ez lehet mások által, vagy önmagu (n)k által okozott fizikai, vagy pszichés bántalmazás eredménye. Ezek a traumák a női nemi szervekben főleg a hüvelyfalon, a méhben, a petefészkekben és a méhszájon fizikai csomók, ciszták, egyéb elváltozások formájában is testet ölthetnek. 

A jóni masszázs során a traumák emlékei, a szexuális blokkok kioldhatót, gyógyíthatók. Fontos kiemelni, hogy a masszázs során egyáltalán nem cél az orgazmus. A masszázs célja a jóni felfedezése, megismerése, megnyílás a női minőség felé, és annak elismerése, hogy a jóni számos területe csodálatos gyönyörök forrása.

„Az a nő, aki felismerte és használni tudja a szexualitásban rejlő erőt, annak az életöröme átsugárzik a környezetében élőkre is. Ő testesíti meg a szépséget, és ezt a szépséget szinte mágnesként vonzza magához.” /Részlet Michaela Riedl Jóni-masszázs c. könyvének Bevezetőjéből/