Integrál coaching módszertan

Az integrál coaching a hagyományos coaching eszközöket a Ken Wilber nevéhez fűződő integrál szemlélet kereteibe helyezi, amely még inkább segít abban, hogy elfogadó, megengedő, támogató teret nyújtson egy téma feldolgozásának, a folyamatnak és a fejlődésnek. Ami leginkább jellemzi ezt a szemléletet, hogy elfogadja, itt és most mindennek helye és értelme van. Mentes bármiféle ítélettől, érvényesként tekint mindenfajta nézőpontra, mely adott pillanatban kiindulópontja a folyamatos változásnak.

 

Sokszor az élet több területén szimultán megjelenő problémák azonos gyökérre vezethetők vissza. Célunk, hogy felismerjük, tudatosítsuk és megváltoztassuk azokat a működési mintázatokat, amik már nem szolgálják tovább életünket, fejlődésünket.

A közös munka során coach és kliens együtt dolgozik. A coach feladata, hogy kliensét szívvel-lélekkel és legjobb tudásával támogassa belső munkája során, ami adott esetben fájdalommal jár. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a coaching, nem tanácsadás. A coach nem fogja megmondani, hogy a kliens mit hogyan tegyen, hogy az élete más irányt vegyen. Alternatívákat sem fog kínálni, amik közül választani lehet. A coach kérdéseket tesz fel, hatékony eszközöket vet be, amivel segít kliensének kívülről, más perspektívából ránézni akár egy adott helyzetre, akár saját viselkedésére, érzéseire, működési mintáira. Objektív félként, szakmai kompetenciájával segíti a közös munkát, aminek elsődleges célja, hogy a kliens elfogadja és elismerje önmagát, tudatosítsa erőforrásait, ezáltal sokkal kreatívabb, örömtelibb és energikusabb életet éljen a mindennapokban. Ha valaki elindul a változás útján, ez környezetével való kapcsolatában is testet ölt majd, ami hatással lesz kapcsolataira mind privát, mind pedig szakmai életében.