A magmegtartásról egyszerűen…

Mi is az a magmegtartó orgazmus és mi kell ahhoz, hogy egy férfi átélje? 

Közel 6 év és több száz tantrikus masszázs után igyekszem a témáról egyszerűen, mindenfajta túlmisztifikálás nélkül leírni a véleményem. 

Hangsúlyozni szeretném, hogy a következő cikkben az én személyes tapasztalatomat ismertetem a téma iránt érdeklődőkkel: 

  • Kezdjük az elején: mi is az a magmegtartó orgazmus? 

Nagyon egyszerűen az ejakuláció nélküli orgazmus. A férfiak is képesek arra, hogy kilövellés nélkül éljék át a szexualitás csúcspontját. Orgazmus is van ejakuláció nélkül, és ejakuláció is bekövetkezhet orgazmus nélkül. Annak, hogy megtörténhessen a magmegtartó orgazmus, mindenekelőtt az a feltétele, hogy a férfi “fejben” e kettőt képes legyen elválasztani egymástól kételkedés nélkül. 

  • Miért jó? 

Azért, mert élvezetes, és teljesen más érzést nyújt, mint a hagyományos orgazmus (legalábbis a férfiak, akik átélték, kivétel nélkül ezt mondják, én pedig fizikai hiányosságok okán csak az ő tapasztalatukat tudom továbbadni). Ráadásul a férfi annyiszor képes a merevedés zavaró mértékű csökkenése nélkül átélni, ahányszor csak szeretné, mert az orgazmus ilyen jellegű megélése a vágy intenzitását nem, hogy nem csökkenti, de fokozni is képes. Unikumként említendő, hogy a keleti (tantra és taoista) filozófiák szerint az ejakuláció energia vesztéssel jár, a magmegtartó orgazmus pedig nem. 

  • Ki képes rá? 

Gyakorlatilag minden férfi képes rá (persze kivételek mindig mindenben vannak, de azért ez nagy általánosságban kijelenthető), azonban nem bármikor. A legtöbb kliensem, aki rendszeresen járt vagy jár hozzám, elérte és egyre magabiztosabban gyakorolta a masszázsok alatt, sőt volt, aki “haza is tudta vinni”. További gyakorlás (tantrikus vagy csikung gyakorlatokra gondolok itt) nélkül azonban a legtöbb esetben csak masszázs alatt tudják megélni. Ennek az oka nem is olyan nagyon meglepő. Olyan esetben tud megtörténni, ha a férfi eljut a teljes félelem- és szorongás nélküliség állapotába és mélyen el tud lazulni. Orális szex és aktus alatt azért csökkennek az esélyek, mert sokkal több az olyan lehetőség, ami kellemetlenséggel (vagy akár bajjal) járhat, így nehezebb elérni a félelem és szorongás nélküli állapotot.  

  • Szükséges-e bármilyen előkészület, gyakorlás? 

Ahhoz, hogy valaki spontán átélje, semmilyen különösebb előkészület nem szükséges, csupán az, hogy el tudja engedni az orgazmussal kapcsolatos összes félelmét és szorongását, ki tudja iktatni a teljesítmény témakörét és képes legyen az első pontban említett elkülönítést kétség nélkül a magáévá tenni.  

  • Hogyan segíthet egy gyakorlott szakember a magmegtartó orgazmus megtapasztalásában? 

Egyrészt ismeri azokat a fogásokat, amik a hímvessző megfelelő területeit stimulálják ahhoz, hogy fizikailag segítsék a magmegtartó orgazmus elérését. Másrészt nem árt az sem, ha bizonyos segítői kompetenciák birtokában van, amikkel a mentális, lelki aspektusát segít megteremteni a masszázsnak. Azt az elfogadó, biztonságos, ítéletmentes és szeretetteljes teret, amiben a férfi a masszázst teljesen ellazult, nyitott állapotban képes befogadni, jelentősen megnövelve ezzel annak esélyét, hogy a magmegtartó orgazmus gyönyörét átélje. 

  • Lehetséges-e olyan esetben is elérni a magmegtartó orgazmust, ha valaki szexuális problémával küzd? 

Lehetséges, de könnyen előfordulhat, hogy több időre lesz szükség, mert jóval több olyan szexualitással összefüggő blokkoló tényezőtől kell megszabadulni, ami csökkenti egyrészt a szexuális gyönyör átélését, másrészt rontja az orgazmus elérésének képességét (legyen szó akár hagyományos, akár magmegtartó orgazmusról). 

  • Okozhat-e bármilyen problémát, vagy kellemetlenséget a magmegtartó orgazmus?

Könnyen előfordulhat, hogy a herékben és az alhasban feszítő érzés keletkezik, de semmi ok az aggodalomra, mert ezt egy hagyományos orgazmus ott helyben orvosolja. A hosszú távú magmegtartás megítélése eltér a nyugati orvoslás és a keleti filozófiák esetében, mivel én sem egyikhez, sem másikhoz nem tartozom, ebben a kérdésben nem foglalok állást.

Teljes szívvel ajánlom a tantrikus masszázst mindazoknak, akik szeretnék megismerni a magmegtartó orgazmus élményét, és szeretnék tágítani a szexuális tapasztalataik körét. 

Ha a fentiekkel kapcsolatosan maradt még benned megválaszolatlan kérdés, vagy szeretnél hozzám időpontot foglalni, lépj kapcsolatba velem itt: Kapcsolat | Balance in You (balance-in-you.hu)

2 thoughts on “A magmegtartásról egyszerűen…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük